Něco málo o AC než začnete

Astrální cestování je kolem a kolem spíše takový běh na dlouhou trať. Než prvně vycestujete a začnete skutečně "prozkoumávat" hlubiny astrálu, očekává to od vás jistý "duchovní rozvoj" (vím, že to může být trochu zavádějící). Mám tím na mysli, že budete vědět proč skutečně chcete astrálně cestovat a tento váš důvod bude natolik silný, že vám bude stát i za každodenní cvičení, které budete provádět i po delší čas (např. "budu cvičit měsíc a když nic, tak jdu od toho" poté nepřipadá v úvahu)
Jednoduše prvním krokem je skutečně se rozhodnout a jít tudy s nezlomným úsilím a odhodláním, ať již to bude trvat jakkoliv dlouho.

O různých technikách a způsobech "jak na to" už jsou popsány stohy webových stránek, osobně si ale myslím, že stačí bohatě pár základních informací. Naopak si myslím, že přemíra informací zde spíše škodí. Na internetu se pohybuje mraky lidí, kteří nikdy ani nevycestovali, ale rádi šíří své "100% rady a tipy jak na to", které nalezli na X webech, a které si na skutečnosti nezakládají ani za mák. (naopak vás to spíše spoutává a zvětšuje váš strach atd)

Hodně podstatné je odpoutat se od spousty mýtů a balastu, které se okolo AC nabalily a učit se spíše ze svých přímých zkušeností a zážitků, ať již budou úspěšné nebo nikoliv (i z neúspěšného cvičení se můžete mnohé naučit - aspoň to nebude ztrátou času) Váš výchozí bod tak hledejte vždy uvnitř, ve vás a vašich zážitcích (LD, AC) a nikoliv vně.

Když to tedy lehce shrnu, tak pokud se skutečně chcete naučit AC, tak prvním krokem je skutečné rozhodnutí, za kterým si budete stát. Informace stačí bohatě ty základní a poté už je vše vyloženě na vás a hlavně vaší praxi.

Pokud chcete dosáhnout AC máte víceméně na výběr ze dvou možností, cvičit příslušné techniky na AC nebo můžete směřovat k AC i prostřednictvím LD /lucidních snů/ a i ideálním případě je obě zkombinovat. (dosažení AC se značně zkracuje).

LD je sen, ve kterém si uvědomíte, že sníte, "probudíte se" v něm a zároveň ho budete moci plně ovládat a vědomě měnit. Pro mnoho lidí představuje velké lákadlo, protože si zde můžete vyzkoušet cokoliv chcete a to bez nejmenších následků, než kdybyste např. totéž chtěli dělat tady. Zjednodušeně řešeno LD je jakýsi "simulátor" či trenažér, kde můžete vše a jste jakýmsi "bohem" prostoru okolo vás. (můžete ho měnit, můžete zkoušet cokoliv chcete.. atd) Zároveň LD je jakousi "mezistanicí" v půli cesty v úrovni vašeho vědomí před AC.

Dosáhnutí LD není nijak náročné a je v krátkém časovém horizontu dostupné pro takřka kohokoliv. Stačí mít aspoň trochu nějaký vnitřní stimul, motivaci a psát si deník na sny (to je základním pilířem; ihned po probuzení si zapsat vše co si vybavíte - sny, LD, jakékoliv útržky) a občas k tomu přidat nějakou autosugesci a máte víceméně vyhráno. (kdo bude chtít může samozřejmě přidat tzv. testy reality, WILD apod.)

Ač se LD může jevit jako čistě iluze z vaší hlavy a čirá fantazie, kde můžete cokoliv a k ničemu hodnotnému to není, tak i LD může nastavovat každému z nás zrcadlo do vnitřku nás samotných (stejně jako sny). Můžete hlouběji začít nahlížet na sebe i své skutky, proč děláte to, co děláte a setkáváte se tam s tím či oním atd. Nehledě na to, že oproti obyčejnému snu, zde již může docházet i k určitým kontaktům s vnějším astrálem.

Když bych to přirovnal pro lepší pochopení, tak obyčejný sen je váš soukromý prostor, kam vám nikdo nevleze a vyloženě se tam potýkáte se vším možným ze své hlavy či vašeho podvědomí. LD je už poněkud větší prostor, který vám nabízí mnohem větší možnosti ve všech oblastech. Je sice stále ještě vaším "soukromým pozemkem", ale protože už jste si trochu rozšířili vědomí, můžete i v něm již navázat kontakt s vyššími bytostmi a celkově se učit o mnohem hlubších věcech a aspektech všeho okolo. (záleží poté na záměru, proč jste chtěli LD dosáhnout) Zvládnutí LD je řádově v rámci dvou týdnů max měsíce. /Mimo jiné LD je dokonalým místem, kde se můžete zbavit vašeho strachu či fóbií, které by vás v AC dále mohli brzdit/

Začátek vaší cesty k AC je v pevném rozhodnutí skutečně se vydat tudy a poté už vám nestojí nic v cestě, abyste nezačali skutečně cvičit. Večer můžete spolu s technikami na AC cvičit i LD, psát si deník a bedlivě zkoumat již i vaše "normální" sny. (je třeba zapisovat si ihned po probuzení) Po ovládnutí LD je již jen otázkou času a míře vašeho celkového uvědomění a "připravenosti" než dosáhnete AC.
Chtěl bych tím tak lehce načrtnout, že samotné AC není jen cesta, kdy si "lítáte kde chcete" a naučíte se to lusknutím prsty, ale je to duchovní cestou a proměnou vás samotných. Ať již začnete jakkoliv, vaše cesta a zážitky vás postupem času budou vzdělávat v mnoha oblastech a "zacelí" vám tak chybějící díry až budete skutečně na AC připraveni a také ho dosáhnete.

Přeji všem hodně zdaru ve cvičení.
Tom Poutník

Konzultace

Máte-li zájem o osobní setkání a konzultaci, klikněte zde a vyberte si, co Vás oslovuje nejvíce.