Deník na sny

H.: Zkouším AC nějaký čas, ale ještě se mi nepodařilo. Začal sem si psát snový deník, kvůli LD, ale mám jen asi 3 zápisy (poslední asi 3 týdny zpátky) Nezapsal sem si další sny z toho důvodu, že jsem si pamatoval jen útržky. Mám si zapisovat třeba i jen sekundové záblesky paměti snu, když si neuvědomuju souvislosti nebo detaily?
Základní motto deníku by mělo být: "Zapisuj, zapisuj, zapisuj" :)

Velmi proto doporučuji mít hned někde u postele ráno připravený kus papíru a tužku a ihned po probuzení na nic nemyslet (co vás ten den čeká) a plně se koncentrovat na zapsání všech detailů a snažit se vybavit, co nejvíce. (dobré je být opravdu v klidu, takže se možná vyplatí i vstávání o 5-10 min dříve) Zapisujte si úplně vše na co si vzpomenete, čím více detailů tím lépe. (hlavně zpočátku) Rozšiřuje se tak vaše tzv."snová paměť", takže i když začínáte a mlhavě si vybavíte pár drobností, postupně si budete pamatovat víc a víc, až si budete schopní zapamatovat pomalu úplné "eposy". :-)

Deník má velký význam, protože stimuluje vaše bdělé vědomí, aby se více stáčelo i směrem k AC a vůbec všem těmto zážitkům a nadále je nefiltrovalo. Což vám zpětně dává i větší bdělost a uvědomění v lucidních snech atd. Nehledě na to, že si postupně budete schopni zapamatovat čím dál tím více. V bdělém stavu se poté můžete nad svými zážitky dále zamyslet a hledat v nich širší souvislosti a hlubší poselství.
Zapsáním všech detailů ihned po probuzení si zajistíte, že informace budou zachovány a vy se poté snadno můžete "vrátit zpět" a hlouběji prozkoumat. Získáte tak také přehled o tom, co děláte během snění či astrálního cestování, a zpětně můžete cokoliv dohledat. (Jedním s tipů, je psát si zážitky do většího diáře kvůli datu atd.)

Kolem a kolem deník je jakýmsi základním kamenem vašeho úspěchu. Nemusíte dělat speciální cvičení na lucidní snění (testy reality atd) ani nic podobného, pouze si vést kvalitní deník a přes den se poté třeba i dále zamýšlet nad jeho obsahem.

Hodně štěstí při cvičení!
Tom Poutník

 

Konzultace

Máte-li zájem o osobní setkání a konzultaci, klikněte zde a vyberte si, co Vás oslovuje nejvíce.